Telefon : (+90) 236 515 13 23

Buğday Yetiştiriciliği

BUĞDAY YETİŞTİCİLİĞİ İklim ve Toprak İstekleri Buğday geniş bir adaptasyon yeteneğine sahip olmasına rağmen fazla sıcak ve nemden hoşlanmayan bir serin iklim tahılıdır. Özellikle gelişiminin ilk dönemlerinde (çimlenme -kardeşlenme) sıcaklığın 8-10 °C, bağıl nemin % 60'ın…

Üzüm Yetiştiriciliği

ÜZÜM YETİŞTİRİCİLİĞİ Türkiye, son derece eski ve köklü bir bağcılık kültürüne sahip bir bölge üzerindedir. Üzüm besin değeri yüksek bir meyve olup A, B, B2 ve C vitaminlerini içerir. Üzümsofralık tüketim dışında kurutmalık şaraplık, şıralık ve…

Mısır Yetiştiriciliği

MISIR YETİŞTİRİCİLİĞİ Dünyada üretilen mısırın % 27'si insan beslenmesinde, % 73'ü ise hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Gelişmekte olan ülkelerde mısırın kullanımı hayvan beslenmesinde % 46, insan beslenmesinde ve sanayi hammaddesi olarak % 54'dir. Gelişmiş ülkelerde ise…

Kavun Yetiştiriciliği

Kavun tek yıllık bir bitkidir. Gövdesi tüylü, kolları sarılıcı ve yaprakları 5 lobludur. Kavun bitkisi iki tip çiçeğe sahiptir. Bunlar erkek çiçekler ile dişi çiçekler veya erselik çiçeklerdir. Erkek çiçekler ana kollar üzerinde, dişi veya erselik…

Karpuz Yetiştiriciliği

KARPUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ Karpuz Türkiye tarımında ekonomik önemi oldukça fazla olan bir üründür. 39.7 milyon ton olan dünya üretiminin yaklaşık % 10’u 3.9 milyon ton ile dünyada Çin’den sonra en fazla karpuz üretimi ülkemizde yapılmaktadır. Ülkemizde, karpuzun…